kookkaita, jauhoisia perunoita, esim rosamundaa
karkeaa suolaa
Täytteeksi
kermaviiliä tai ranskankermaa
dip-mix jauhetta ja muita aineksia makusi mukaan
Pese perunat hyvin ja kuivaa. Kaada merisuolaa uuninkestävään lakeaan astiaan tai uunipannulle. Lado perunat suolapedille ja paista niitä uunissa 225 asteessa runsas tunti. Jos kietaiset perunat foliopakettiin niiden kypsyttä, voit pitää niitä kuumina (100 asteessa) uunissa niiden kuivumatta. Tee tarjolle tuotaessa perunaan pitkittäisviilto ja paina perunaa kasaan päistä, jolloin täytteelle tulee tilaa.
Täytteiksi sopivat kermaviili tai ranskankermapohjaiset kylmät kastikkeet, jotka maustat helposti dip-mix jauheilla. Valitse dippi pääruoan mukaan. Jos uuniperunaperuna on pääruoka, tee täytteistä ruoklaisampia lisäämällä kasviksia, savu- tai tonnikalaa, kinkkua ym. makusi mukaan.