Vihannesriisi

Vihannesriisi

1½ dl pitkäjyväistä riisiä
1 tl Kotigastronomi valkosipulirouhetta
2 rkl öljyä
½ dl Kotigastronomi Purjorouhetta
½ dl Kotigastronomi Sipulirouhetta
1½ dl Kotigastronomi Porkkanarouhetta
2 rkl Kotigastronomi Paprikarouhetta
4 dl vettä
½ rkl Kotigastronomi kasvisliemijauhetta
½ tl Kotigastronomi chilijauhetta
1 ps herneitä (200g)
2 tl kuivattua Koigastronomi basilikaa tai kirveliä

Hienonna purjo. Kiehauta valkosipulirouhe öljyssä. Sekoita joukkoon riisi, kunnes se tulee läpikuultavaksi. Kaada päälle vesi ja lisää joukkoon Purjo-, Sipuli-, Porkkana- ja Paprikarouhe sekä kasvisliemijauhe. Mausta chilillä. Hauduta risottoa miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia, lisää herneet ja basilika. Anna hautua vielä noin 5 minuuttia. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa hiukan kasviliemijauhetta ja hauduta vielä hetki. Tarjoa leivän kanssa vihannesruokana tai liha/kalaruoan lisäkkeenä.

Tulosta sivu »