2 dl riisiä
600 g lohifileetä
200 g pakastehernettä
1 rkl öljyä
1 tl Sitruunapippuria
4 dl Hollandaise-kastiketta
1 tl sinappia
Keitä riisi kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Puhdista lohifilee ja leikkaa se neljäksi palaksi. Poista kaikki ruodot ja nahka. Kaada riisi ja jäiset herneet hieman voideltuun uunivuokaan. Kuumenna öljy suuressa paistinpannussa. Paista lohiviipaleita pari minuuttia molemmilta puolilta. Pippuroi. Nosta lohiviipaleet riisin päälle vuokaan. Tee Hollandaise- kastike pussin ohjeen mukaan.
Mausta Hollandaise-kastike sinapilla ja jaa se vuokaan lohen pinnalle.
Kuorruta ruokaa uunissa 225 asteessa 5 – 10 minuuttia.
Tarjoa ruoan lisäkkeeksi perunaa, parsaa tai vihersalaattia.
Vinkki! Voit tehdä ohjeen mukaan ruoan myös kampela-, kuha- tai siikafileistä.