Kotigastronomien salaatinkastikejauheet ovat helppoja käyttää ja ne säilyvät jauheena pitkään.
Salaatinkastikejauheita on kolme eri makuvaihtoehtoa:
– italialainen
– kreikkalainen
– ranskalainen
Salaatinkastikeohjeita
Öljykastike: Salaatinkastikejauhe sekoitetaan kasvisöljyyn / oliiviöljyyn ja veteen.
Kermaviilikastike: Sekoita 2 tl salaatinkastikejauhetta 2 dl:aan kermaviiliä.
Muunnoksia: Lisää kermaviilikastikkeen joukkoon hunajaa ja / tai sinappia.
Kasvisten marinointi
Käytä 2-kertainen määrä vettä ja öljyä salaatinkastikeohjeeseen verrattuna.
Kiehauta kasvikset (ei täysin kypsiksi), valuta vesi pois, jäähdytä, lisää joukkoon ohjeen mukaan valmistettu öljypohjainen salaatinkastike. Anna marinoitua vähintään 2 tuntia. (ks. Grilliruuat / Marinoidut grillipaprikat)