Porkkanatorttu

Porkkanatorttu

½ kg porkkanoita (keitä ja soseuta)
Pohja:
150 g digestive tms. keksejä
50 g margariinia
Täyte:
1 appelsiinin raastettu kuori ja mehu
4 tl liivatejauhetta
200 g maitorahkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
4 dl porkkanasosetta
1 dl sokeria
2 tl aitoa vaniljasokeria
½ tl inkivääriä
Päälle:
1 dl kuumaa vettä
1½ tl liivatejauhetta
2 dl porkkana-appelsiini-mehua tai porkkanasosetta (sokeroitua)
Sekoita pohjan aineet tasaiseksi massaksi. Painele vuoan pohjalle. Tätä pohjaa ei tarvitse kostuttaa.
Pese appelsiini ja raasta kuori, purista mehu. Sekoita liivatejauhe appelsiinimehuun ja kuumenna, kunnes se liukenee (älä keitä). Sekoita keskenään tasaiseksi rahka, tuorejuusto, porkkanasose, sokerit, vaniljasokeri, inkivääri ja appelsiininkuori ja lopuksi haalea liivateseos ja kaada seos vuokaan. Hyydytä kylmässä pari tuntia. Sekoita liuotetut liivatteet porkkanamehuun/-soseeseen. Kaada seos varovasti kakun pinnalle, anna hyytyä kylmässä. Irrota reuna varovasti ja koristele sitruunamelissan lehdillä.

Tulosta sivu »