Piparkakkuja

Piparkakkuja

Porkkanatorttu

(1,4 kg)
2 dl siirappia
2 dl sokeria
3 rkl Kotigastronomin Piparkakkumaustetta
250 g margariinia
2 munaa
9-10 dl vehnäjauhoja
2 tl Kotigastronomin soodaa

Kiehauta siirappi, sokeri ja mausteet. Lisää kuumaan seokseen margariini ja anna sen sulaa välillä sekoittaen. Anna seoksen jäähtyä. Lisää munat ja vehnäjauhot, joihin sooda on huolellisesti sekoitettu. Anna taikinan maustua ja kovettua viileässä seuraavaan päivään. Kauli taikina 3-4 mm:n paksuiseksi levyksi jauhotetulla työpöydällä tai leivinpaperin päällä. Leikkaa piparkakkujunan kaavat pareista ja irrota osat taikinalevystä tai ota taikinasta kuvioita erilaisilla piparkakkumuoteilla. Paista piparkakut 200°:ssa 7-12 minuuttia niiden paksuudesta riippuen. Anna jäähtyä tasaisella alustalla.

Piparkakkujunan kaavat.pdf

Tulosta sivu »