Grilliruokien maustaminen

Grilliruokien maustaminen

Herkullisen grilliruoan salaisuus on sen maustamisessa. Marinointi pehmentää ja mureuttaa lihaa sekä tekee siitä maukkaamman. Jo valmiiksi mureat kyljykset ja sisäfileet eivät ennen grillausta tarvitse välttämättä muuta kuin pintamausteita esim. Rub-kuivamarinadit, kun taas esim. naudan ulkofilee tarvitsee marinointia ja mureutusta. Marinointiaika riippuu marinoitavan lihan koosta (paksuudesta). Pienet tai ohuet lihapalat ovat valmiita grilliin jo muutaman tunnin marinoinnin jälkeen, kun taas paksuja tai sitkeämpiä lihoja tulee marinoida parikin vuorokautta.

Kun käytät kuivia pintamausteita, lisää ne vasta grillauksen loppuvaiheessa, etteivät ne pala. Rub-kuivamarinadit hierotaan suoraan lihan pintaan ilman öljyä ja ennen grillausta. Kalan voit maustaa Kalamausteella, Grill Fishillä tai Sitruunapippurilla n. ½ tuntia ennen grillausta.

Kotigastronomi mausteet grillauksessa

PINTAMAUSTEET

Kaikki alla olevat maustesekoitukset sisältävät suolaa, joten sitä ei tarvitse lisätä erikseen. Valikomissa on myös suolattomia mausteseoksia, jolloin suolan määrän voi itse määrittää.

Naudanliha
Grillimauste, RUB Allround, Rub Grilled Steak, Rub Smoky BBQ, Cajun Special, Kebab-mauste jauhelihakebakoihin.

Porsaanliha
Grillimauste, RUB Allround, RUB Smoky BBQ, Rub Sweet Pork, Cajun Special.

Broileri
Broilerimauste, Sitruunapippuri, Citrus Special, RUB Hot Lemon, Rub Roasted Chicken, Jamaican Jerk.

Kala
Kalamauste, Grill Fish, Sitruunapippuri, Savusuola, RUB Hot Lemon. (Kala maustetaan ennen grillausta).

Kasvikset
Vegetarian-aromimauste, Aromimauste, Yrtti-aromimauste, Salaatinkastikejauheet, Toscanan Mix, Perunamauste.

Riista
Riistamauste, Rub Allround.


MARINADIT
Valmiit Kotigastronomi-marinadiseokset: PiriPiri, Shashlik ja Riista; lisätään vain marinadiseos, öljy ja vesi.

KUIVAMARINADIT, VOI KÄYTTÄÄ MYÖS PINTAMAUSTEENA (RIPOTTELELMALLA PINTAAN)
Hiero lihan pintaan ilman öljyä ja anna hetki maustua.
Kotigastronomi Rub-kuivamarinadit: Allround, Chili, Hot Lemon, Coconut-Ginger, Smoky BBQ, Grilled Steak, Roasted Chicken, Sweet Pork. RUB-maustesekoitukset ovat herkullisen makuisia ja todella helppoja käyttää.


GRILLAUSKASTIKKEET
Grillimauste, Broilerimauste, RUB-mausteseokset ja Cajun Special, PiriPiri sekoitetaan öljyyn. Lisäksi voit omaan seokseesi lisätä yrttejä, yrttiseoksia, valkosipulijauhetta tai -rouhetta, mustapippuria, katajanmarjaa, chili- ja paprikajauhetta, savupaprikajauhetta.
Kasviksille öljyyn sekoitettuna salaatinakastikejauheet sekä aromimausteet; perus, Vegetarian ja Yrtti, Toscanan mix.


KYLMÄT KASTIKKEET

BBQ-kastike: kaikenlaisten grilliherkkujen kaveriksi.

Adjika, Aurinkotomaatti-dippi ja Ranch-dippi: Erilaiset grillatut lihat.

Valkosipuli- ja Ranskankerma-sipuli dippi: Liha, kala, kasvikset.

Tzatziki: Liha, kala, kasvikset.

Sitruuna-tilli -dippi: Kala, broileri.

Curry- ja Sweet Chili-dippi: Broileri, kala, äyriäiset.

Cheddar-dippi: Tex-mex.

Sweet Chili -kastike, jäähdytettynä: Broileri, porsaanliha, nauta, kasvikset.

Tulosta sivu »