Grillaukseen sopivat raaka-aineet

Grillaukseen sopivat raaka-aineet

Mitä grilliin?

Porsaanlihasta valmistuu herkullista ja mureaa grilliruokaa; kyljykset, fileet, kylkiluut, paisti, niska- ja lapaviipaleet soveltuvat kaikki hyvin grillauksen.

Broilerin koivet ja reidet sekä siivet ovat jo grilliklassikkoja, lisäksi grilliin käyvät filee, rintapalat ja puolikas broileri. Myös kalkkuna sopii hyvin grillaukseen.

Naudanliha vaatii hyvän marinoinnin ja mureutuksen. Grillaukseen sopivat ulkofilee, lehtipihvi, entrecote, T-luupihvi sekä sisäfilee ja jauheliha (jotka eivät kaipaa mureutusta). Myös naudan maksa ja munuainen sopivat hyvin grillattavaksi.

Lampaasta grilliin sopivat hyvin kyljykset ja kylkirivit, lampaanlapapihvit (poista rasva) ja jauheliha.

Kaloista parhaiten sopii grillattavaksi lohikalat kuten meri- ja kirjolohi, siika ja taimen. Halsteriin sopivat hyvin silakat, muikut ja ahvenet. Jumbokatkaravut ovat herkullisia grillattavia.

Kasviksista sopivat hyvin grilliin herkkusienet (isot), kesäkurpitsa, munakoiso, tomaatti, sipuli, paprika, maissintähkä ja punajuuri sekä parsa. Lisäksi erinomaisia grilliin ovat kiinankaali, jäävuori-, romaine- tai cosmopolitan salaatti. 

Hedelmistä grillaukseen käyvät hyvin mm. banaani, ananas, periskka, päärynä ja omena.

Hampurilaiset ja hot dogit pihveineen kuuluvat grilliruokien perusvalikoimaan.

Leipien grillausaika on hyvin lyhyt, varo polttamasta.Sipaise päälle Kotigastronomien Toscanan Mixiä.

Tulosta sivu »