Varainhankinta

Särkänniemeen - Särkänniemeeeen!

Halikon Marian koulun ala-asteen 4. luokan vanhemmat päättivät syksyn vanhempainillassa kokeilla Kotigastronomi tuotteiden myymistä luokan tilin kartuttamiseksi.

Tilausten keräysaika oli runsas viikko marraskuun alussa. Listalla oli perusmausteita ja -maustesekoituksia, lisäksi leivontatuotteita jouluun valmistautumista varten sekä lähinnä jouluisia tee- ja kahvilajeja. Tuotteiden kauppaaminen oli helppoa, luokka keräsi mukavan potin!
Keväällä kokeiltiin uudestaan. Tällä kertaa myyntiajaksi sovittiin kolme viikkoa maalis-huhtikuun vaihteeseen. Suosittujen perusmausteiden lisäksi lista koottiin grillaukseen ja kesäkeittiöön sopivista tuotteista. Mukaan mahtui myös kevään ja kesän juhliin sopivia leivonta-aineita sekä maustekahvia ja Rooibos-teetä, joista saa kylminä herkullisia kesäjuomia. Näin helposti oli rahat kasassa!

Toukokuun lopulla sitten oppilaat saivat nauttia myyntityönsä voitosta. Luokka suuntasi Tampereelle ja Särkänniemeen. Päivä ei ollut kuulemma hauska,  vaan TODELLA hauska!