8 l vettä
½ kg fariinisokeria
1 kg sokeria
½ tl hiivaa
4-5 rkl Sitruunajauhetta
Kaada sokerit ja sitruunajauhe ison (n. 10 l) astian pohjalle. Keitä noin 3-4 litraa vedestä, kaada se astiaan ja sekoita niin, että sokerit sulavat. Lisää loput vedestä. Odota, kunnes neste on kädenlämpöistä, jolloin voit lisätä hiivan. Anna siman käydä astiassa huoneenlämmössä yön yli peitettynä. Pullota sima seuraavana päivänä mielellään lasipulloihin. Lisää jokaiseen pulloon vielä muutama rusina ja teelusikallinen sokeria. Sulje korkit kevyesti, ja anna käydä 2-3 päivää, jolloin rusinat nousevat pintaan ja sima on juomakelpoista. Tämän jälkeen simaa voi säilyttää kylmässä, jossa se on parhaimmillaan noin viikon kuluttua.