Nachovuoka (myös kasvisversio)

Nachovuoka (myös kasvisversio)

400 g jauhelihaa tai tölkki kidneypapuja/papusekoitusta
tölkki makeaa maissia
1 iso paprika ja/tai Kotigastronomin paprikarouhetta
1 iso sipuli ja/tai KG sipulirouhetta
KG tomaattirouhetta
KG jauhelihamaustetta
KG Taco-maustetta
KG Piri-Piriä
Nachoja (kolmion mallisia)
KG juustokastiketta
KG Dip-Mix Cheddaria
Juustoraastetta (mozzarella tai pizzajuusto, ei emmental)
(Jalopenoja)
Voita paistamiseen

Pilko paprika ja sipuli kuutioiksi. Laita voi pannulle sulamaan ja lisää siihen pieni ripaus Kotigastronomin Taco-maustetta. Lisää jauhelihat pannulle ja ruskista hetki, lisää sipuli ja paprikakuutiot. Paista jauheliha kypsäksi asti ja lisää maissit joukkoon. Mausta seos reilusti Tacomausteella ripauksella Piri-Piriä (jos haluat tulisuutta), lisää ruokakerma ja tarvittaessa vähän vettä. Lisää Kotigastronomin tomaattirouhe (halutessasi myös paprika ja sipulirouhe) ja anna kiehahtaa kasaan. Jauhelihaseoksen tulee olla paksua, muhennosta, (ei kastikemaista).

Valmista annos juustokastiketta, keitä siitä hieman ohjetta sakeampaa ja mausta se Dip-Mix cheddarilla.

Laita jauhelihaseos laakean uunivuoan pohjalle. Laita seoksen päälle nachot ja valuta päälle juustokastike. Halutessasi tulisempaa, voit ripotella nachojen sekaan jalopenoviipaleita. Nachot kannattaa asetella pystyyn ja painaa jauhelihaseokseen, jotta juustokastike pääsee kaikkiin väleihin. Ripottele lopuksi juustoraaste ja kuorruta uunissa 225 asteessa kunnes juusto saa hieman väriä. Tarjoile heti raikkaan salaatin ja kylmän, hiilihapollisen juoman kera.

Käyttämällä jauhelihan sijaan kidneypapuja tai papuseosta, saat kasvisversion. Lisää pavut vasta paprikan ja sipulin kuullotuksen jälkeen, yhdessä maissin kanssa.

Reseptin lähetti Minna Korppila-Kauppinen Kuhmoisista.

Tulosta sivu »