Kuivamarinadi lihalle
(vajaalle kilolle naudan tai possun lihaa)
1 rkl sipulirouhetta tai jauhetta
1 tl valkosipulijauhetta
1-2 rkl Herbs de Provence -yrttiseosta
1 tl sinapinsiemeniä
½ tl kuivattua chiliä
1 tl savusuolaa
tilkka öljyä
Kuivamarinadi soveltuu parhaiten pienemmille lihoille, eli varraslihoille, pihveille ym. Paloittele liha, hiero tai suihkauta pintaan öljyä ja hiero mausteseos lihan pintaan. Voit kypsentää lihan heti tai antaa marinoitua puolisen tuntia ennen valmistusta. Paksummat lihat, paistit ym., vaativat pidemmän marinointiajan. Marinadi soveltuu hienosti grillattaville lihoille.
Valmiit Kotigastronomi RUB-seokset (kuivamarinadit)
Lihalle: Allround, Smoky BBQ, Grilled Steak, Roasted Chicken, Sweet Pork
Kalalle: Hot Lemon
Marinadi kasviksille
½ dl öljyä
½ dl hedelmämehua
2 rkl omenaviinietikkaa
1½ tl Vegetarian-aromimaustetta
Sekoita marinadin ainekset. Paloittele kasvikset, esim. paprikaa, sipulia, kesäkurpitsaa, maissia, herkkusieniä, kirsikkatomaatteja, munakoisoa, valkosipulinkynsiä. Pistele vartaisiin tai grillaa viipaleina. Anna kasvisten maustua hetki ennen grillaamista ja valele marinadilla vielä paiston aikana.
Vinkki: Vartaisiin voit myös pistellä broilerin paloja. Jos et jaksa askarrella vartaiden kanssa, voit kypsentää kaikki kerralla vuoassa.
Piri Piri -kastike (mausteseoksesta) broilerille ja kala-äyriäisvartaille, jättiläiskatkaravun pyrstöille ym.