Hampurilaiset

Hampurilaiset

½ kg vähärasvaista naudanjauhelihaa
2 dl kermaviiliä
1 dl Kotigastronomi Lihapulla-aineksia
4 hampurilaissämpylää (tai ruisviipaleita ruishampurilaiseen)
öljyä

Tee jauhelihataikina Lihapulla-ainesten ohjeen mukaan. Jaa liha neljään osaan ja muotoile ne kostutetun leikkuulaudan päällä 1-1½ cm:n paksuisiksi levyiksi. Voitele pihvit (myös ritilä tai parila) kevyesti öljyllä ja grillaa niitä n. 3-4 minuuttia molemmilta puolin. Kun pihvit ovat lähes valmiit, paahda hetki hampurilaissämpylän puolikkaita leikkauspinta alaspäin (älä polta).

HAMPURILAISTEN KASTIKEVAIHTOEHTOJA

Sweet Chili -tomaattisalsa
Tee Kotigastronomi Sweet Chili-kastiketta 1 dl ja lisää joukkoon hienonnettua sipulia, 2 rkl kuivattua Kotigastronomi tomaattirouhetta, hienonnettua persiljaa ja 1 tl valkosipulijauhetta, lisää vettä tarvittaessa ja kiehauta hetki. Sopii erinomaisesti naudan- tai broilerijauhelihapihvien kanssa.

Valkosipulikastike
1 dl kermaviiliä
2 tl Kotigastronomi Valkosipuli-dippijauhetta
Sekoita ainekset ja anna vetäytyä n. 1-2 h viileässä.

Currykastike
1 dl kermaviiliä
2 tl Kotigastronomi Curry-dippijauhetta
Sekoita ainekset ja anna vetäytyä n. 1-2 h viileässä. Sopii hyvin kana- ja kalahampurilaisen maustekastikkeeksi.

BBQ-kastike
Tee kastike valmiista Kotigastronomi BBQ-kastikejauheesta. Jauheen lisäksi tarvitset vain vettä ja ketsuppia. Jäähdytä ennen käyttöä.

Ranch- tai Cheddar-kastike
Sekoita Ranch tai Cheddar-dippijauhetta kermaviilin joukkoon ohjeen mukaan.


LISÄKEVAIHTOEHTOJA HAMPURILAISEN VÄLIIN

sipuli- ja tomaattiviipaleet (raakana tai hiukan grillattuina)
kasviksia (hiukan grillattuina)
salaattia

Tulosta sivu »