Britakakku

Britakakku

noin 14 annosta

Pohja:

125 g voita
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 keltuaista
1 dl maitoa
1½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Päälle (marenkipinta):

2 valkuaista
1½ dl sokeria
50 g mantelilastuja tai pähkinärouhetta (jos haluaa)

 Täyte:

1 prk (250g) rahkaa
2 dl kuohukermaa
½ l vadelmia, mansikoita tai muita marjoja
2 rkl vaniljasokeria

Vaahdota rasva ja sokerit kuohkeaksi.

Erottele valkuaiset keltuaisista. Lisää vaahtoon keltuaiset vatkaten ja keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä maito vuorotellen.

Levitä taikina leivinpaperille ohueksi levyksi (n. 25 cm x 30 cm) tai kahdeksi pyöreäksi kiekoksi (Æ n. 22 cm). Taikinamäärä tuntuu niukalta, mutta se on kyllä riittävä.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen, koko ajan vatkaten.

Levitä kuohkean ilmava marenkiseos pohjan päälle aaltoilevan kauniiksi kerrokseksi. Ripottele pinnalle mantelilastuja (jos haluat). Paista pohjaa 170 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes marenki on saanut pintaansa herkullisen vaaleanruskean värin. Anna pohjan jäähtyä paperin päällä ja tee sillä aikaa täyte.

Sekoita rahkaan marjat ja mausta seos sokereilla. Älä tee täytteestä liian makeaa. Vatkaa kerma ja nostele täytteeseen.

Leikkaa suorakaiteen muotoinen pohja kahteen (tai neljään) osaan. Irrota pohjat lastalla leivinpaperista ja nosta toinen tarjoiluvadille. Levitä levylle hyytymäisillään oleva täyte ja nosta toinen pohja päälle.

Brita ei koristeita kaipaa. Pinnalle voit halutessasi ripottaa muutaman marjan ja sirottaa hieman tomusokeria.

Valkuaisten vaahdottamiskulhon tulee olla puhdas ja kuiva. Valkuaisten joukkoon ei saa mennä yhtään keltuaista, muuten marenki ei onnistu. Vatkaa valkuaisia ensin sähkövatkaimella ja lopuksi käsivispilällä, silloin saat ilmavimman tuloksen. Voit pakastaa valmiin, jäähtyneen pohjan ja täyttää myöhemmin. Pakasta pohja leivinpapereineen, niin se säilyy paremmin ehjänä.

Kun kokoat tarjottimelle useampia pohjalevyjä, saat isommallekin väelle kahvitarjottavaa.

Täytetyn britakakun voit myös pakastaa ja tämän maku ei kärsi siitä ollenkaan. Sulatus jääkaapissa tai hetki huoneenlämmössä.Reseptin lähetti Jenni Lahdesta

Tulosta sivu »