n. 15-20 kpl (koosta riippuen)
Munkkitaikina:
2½ dl maitoa
1 kananmuna
1 pss kuivahiivaa
1 dl sokeria
½ rkl kardemummaa
7 dl vehnäjauhoja
50 g margariinia
1 litra öljyä munkkien kypsentämiseen
Sekoita lämpimään maitoon ( 42 °C) muna, sokeri, kardemumma sekä osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää pehmeä margariini sekä loput jauhot ja alusta tasaiseksi. Anna kohota lämpimässä paikassa.
Täyte:
1 annos Vaniljakreemiä ohjeen mukaan
Kuorrutus:
2-3 dl Tummaa kuorrutetta tilkka kermaa
Strösseliä tai Hopeanonparellia / ja Hasselpähkinärouhetta
Kauli munkkitaikina levyksi. Paina kevyesti juomalasilla alassuin pyöreä jälki (vajaan sentin välein) puoleen taikinalevyn pinta-alasta. Laita n. ruokalusikallinen kreemiä painettujen ’ympyröiden’ keskelle. Käännä painamaton taikinalevyn osa kreemillä täytettyjen päälle. Paina kreemitäytteiden ympäriltä juomalasilla alassuin läpi taikinasta lasia pyöräyttäen, jolloin munkkiaihio irtoaa taikinasta. Tarkista, että saumat ovat kiinni. Kypsennä munkit öljyssä, ja kun ne ovat ruskeita, nosta jäähtymään.
Sulata Tumma kuorrute mikrossa tai vesihauteessa juoksevaksi, lisää tilkka kermaa joukkoon, jolloin kuorrute pysyy pehmeänä. Kastele munkkia toiselta puolelta sulassa kuorrutteessa ja ripottele pinnalle Strösseliä, Nonparellia tai Hasselpähkinärouhetta.