Pikkuahvenet muurikkapannulla

Pikkuahvenet muurikkapannulla

pikkuahvenia (5-10 senttiä)
Kotigastronomi Kalamaustetta tai Sitruunapippuria
voita / öljyä paistamiseen
tilliä

Ahvenista poistetaan vain sisukset ja evät. Ne voidaan suomustaa tai nylkeä. Kalat maustetaan molemmin puolin ja paistetaan kauniin ruskeiksi ja rapeiksi kuumalla pannulla voi-öljyseoksessa. Paistamisen loppuvaiheessa tarkistetaan suola (lisätään tarvittaessa maustetta) ja laitetaan kalojen päälle tilliä. Vaihtoehtoisesti voi valmistaa ahvenet grillissä folioon käärittynä. Tarjotaan valkosipulidipin, keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa.

Pikkuahvenen nylkemien:
Nylkeminen tapahtuu helposti terävällä pikkuveitsellä. Poistetaan selkäevä ja muut evät veitsellä tai kalasaksilla (tämän voi tehdä myös nylkemisen jälkeen), avataan vatsa ja sitten tehdään viilto niskaan, josta tartutaan sormella ja veitsen terällä nahkaan ja vedetään se pois kalan pituussuuntaisesti ja sama toiselta puolelta. Lopuksi poistetaan sisälmykset ja pää (pienet ahvenet voidaan paistaa myös pään kanssa).

Tulosta sivu »