Frikadellit eli keitetyt lihapyörykät

Frikadellit eli keitetyt lihapyörykät

Murekemassa
500 g jauhelihaa (ei kovin rasvaista)
1dl Lihapulla-aineksia
1 ½ dl vettä, kermaa tai muuta nestettä
2 rkl sipulirouhetta
1rkl valkosipulirouhetta
Pippuriseos Rubinoa, lihaliemijauhetta, ruohosipu-
lia, Herbs de Provence -maustetta.

Keittämiseen
kuumaa lihalientä

Liota Lihapulla-ainekset ja mausteet nesteessä. Lisää liha, ja sekoita tasaiseksi massaksi. Keitä pieniä lihapullia lihaliemessä kunnes ne nousevat pintaan. Ota esim. reikäkauhalla pullat pois liemestä, pidä lämpimänä. Tee kastike keitinliemestä suurustamalla se Currykastikkeella.

Kaada kastike lämpimien lihapyöryköiden päälle, ja tarjoa esim. muskotilla maustetun perunamuusin kanssa.

Tulosta sivu »