Suussa sulava suklaakakku

Suussa sulava suklaakakku

200 g Tummaa kuorrutetta
200 g margariinia tai voita
4 munaa
2 dl sokeria
4 rkl kaakaojauhetta
1½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kuorrutus
150 g Tummaa kuorrutetta
1 dl kermaa
1 rkl margariinia tai voita

Laita leivinpaperi Æ 24 cm:n irtopohjavuoan pohjalle ja voitele ja korppujauhota reunat. Sulata suklaa ja margariini yhdessä vesihauteessa tai mikrossa (teho 500, sekoita välillä). Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sulatettu ja jäähdytetty suklaa-rasvaseos. Siivilöi kaakaojauhe jauhojen sekaan jasekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita jauhot kevyesti nostellen taikinan sekaan. Lwevitä taikina tasaisesti vuokaan ja paista 175 asteessa noin 45 min. Kakku saa olla sisältä vähän ”kostea”.

Valmista kuorrutus sulattamalla suklaa ja margariini vesihauteessa. Lisää kerma ja sekoita, kunne kuorrutus on tasaista. Anna jäähtyä hieman ja kuorruta kakku. Tarjoile vaniljajäätelön ja raikkaiden marjojen tai hedelmien kera.

Reseptin meille lähetti Virve Laine, Lahti

Tulosta sivu »