Pohja
125 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 muna
1 dl hasselpähkinärouhetta
2½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Täyte
1 annos valmista vaniljaikreemiä
1 prk maitorahkaa
2 tl sitruunajauhetta
1 tlk aprikooseja (400 g)
½ dl aprikoosien lientä
(sokeria maun mukaan)
Päälle
kiille hyytelösokerista
(mausta ½ tl sitruunajauhetta)
mantelilastuja
Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita kaikki aineet keskenään. Painele taikina voidellun ja korppujauhotetun piirakkavuoan pohjalle. Levitä taikinapohjalle kreemi-rahkaseos ja asettele päälle kauniisti valutetut aprikoosit. Paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa noin 40 min tai kunnes torttu on kypsä.
Sivele kiillettä aprikooseille ja ripottele päälle mantelilastuja.